DirkJan Ranzijn

Taal / Language:

Over DirkJan

DirkJan Ranzijn, 35 jaar in muziek- en showbusiness !

Met 25 solo cd albums, 6 dvd's, internationale concert tournee's en talloze televisieoptredens in binnen- en buitenland is DirkJan

nieuw

Ranzijn een van de meest succesvolste instrumentalisten van Europa.
 
DirkJan's carrière begon in 1985, in het welbekende ' bruiloften en partijen' circuit.
In 1989 kwam DirkJan's eerste solo CD uit en begin jaren 90 begon hij zich toe te leggen op het geven van echte concerten. 
N.a.v. de CD 'My Musical Dreams' werd DirkJan uitgenodigd voor een gesprek met de directie van het bekende Duitse orgel/keyboard merk Böhm. DirkJan bleek al jaren op het verlanglijstje te staan van deze Keyboardgigant. Er werd een contract getekend en vanaf 1996 speelt DirkJan voor deze firma talloze concerten in binnen- en buitenland, waarvan de laatste 15 jaar intensief in Engeland.
In Denemarken kwam DirkJan's grote doorbraak in 2012.
Hij werd uitgenodigd door TV2 om op te treden in het populaire televisieprogramma 'Natholdet'. N.a.v. dit tv-optreden kreeg DirkJan boekingen op het beroemde Ringsted Pop- en Rock Festival en het beroemde Dansktoppen Festival. Op deze festivals verzorgde DirkJan optredens voor duizenden enthousiaste fans.
 
Foto: Peter de Jong - www.raziels.nl
 
De populariteit van DirkJan en z'n instrumentale muziek bleef groeien. Optredens en concerten in Nederland, Belgie, Duitsland, Polen, Denemarken, Wales, Engeland, Schotland, Zwitserland en Italie volgden elkaar snel op.
 
Bij het Nederlandse publiek brak DirkJan door tijdens zijn optredens in de ' Jopie Parlevliet Show' van RTL4, alwaar hij fungeerde als het vaste huisorkest tijdens de 6 zaterdagavond tv shows.
 
 
Instrument:
 
DirkJan's instrument is de parelmoer witte 'Böhm Sinfonia 480 DJR Edition Multi Keyboard'. Een prachtig uitgevoerd instrument op gouden zuilen met over 1000 natuurgetrouwe sounds, van romantische strijkers tot aan heftige elektrische gitaren en van Keltische fluiten tot aan vette big band sounds.
DirkJan heeft er vanaf het begin van zijn carrière enorm veel waarde aan gehecht dat er bij ieder optreden live wordt gespeeld, ja...zelfs de baspartijen speelt DirkJan zelf, dus geen ingeblikte midi files, geen voorgeprogrammeerde wave-files, alles live. Naast zijn buitenlandse optredens treedt DirkJan ook regelmatig in Nederland op.
 
DirkJan en zijn prachtige parelmoer witte Böhm Excellence Multi Keyboard zijn exclusief te boeken voor: 
Produktpresentaties / Open huis / Dealerdagen / Concerten / Huiskamerconcerten / optredens / Diners / Brunch & High Tea / Bedrijfsevenementen
Recepties / Openingsgelegenheden/ Riviercruises / Senioren programma's / Etc.....
 
 
 
Hoogtepunten uit de beroemdste Musicals zoals bijv:
Phantom Of The Opera, Miss Saigon, Lion King, etc..
De beste songs van wereldartiesten zoals bijv: Elton John, Michael Jackson, Celine Dion, Neil Diamond, Michael Bublé, John Denver, etc....
Nederlandstalige songs van bijv:
Wim Sonneveld, Benny Neyman, Marco Borsato, etc..
De mooiste melodieën van bekende orkesten en instrumentalisten:
André Rieu, James Last, Richard Clayderman, etc....
 
 
Referenties:
 
Succesvolle optredens verzorgd voor de volgende bedrijven en instellingen:
Golden Tulip Hotels
Fletcher Hotels
Koninklijk Theater Carré , Amsterdam
Rai Congress Centre, Amsterdam
Stopera, Amsterdam
Volkswagen, Wolfsburg Duitsland
Fiat
Citroën Amsterdam
Het Rode Kruis
De Zonnebloem
Albert Heijn Supermarkten
Bournemouth International Centre, Engeland
Weeze Airport, Duitsland
Schiphol, Amsterdam
Endemol, RTL4, BNNVARA
 en vele anderen..........
 
 

DirkJan op Facebook