DirkJan Ranzijn

Taal / Language:

Blog/vlogs/nieuws

Een nieuwe lente, een nieuw geluid !

Hallo allemaal!

Welkom bij weer een nieuw blogje. Ik hoop dat het iedereen goed gaat en dat jullie genieten van een fijne lente.

Ik ben druk bezig geweest met de voorbereidingen van diverse optredens en demonstraties. Deze week demonstreer ik in Duitsland. Elk jaar organiseert Keyswerk (de makers van mijn instrumenten) een voorjaarsfestival. gedurende deze week demonsteren mijn collega's en ik de nieuwste updates voor onze instrumenten.

Het is altijd erg gezellig bij ons, een week vol nieuwtjes en muziek. Een paar weken terug heb ik ook opgetreden in Geleen, dat was tijdens het Internationale Circusweekend. Dat was wederom heel erg leuk. Halverwege mijn optreden komen er een aantal lama's binnenlopen en gaan voor m'n instrument staan te luisteren, echt heel erg tof.

Later deze maand sta ik een hele week in Wächtersheim (Duitsland) Daar geef ik een week lang optredens en demonstraties tijdens een grote Lifestylebeurs, iets waar ik erg naar uitkijk. Het is zo fijn dat we eindelijk weer mogen na zo'n lange tijd thuis te hebben gezeten. uiteraard heb ik die tijd goed benut en veel nieuw repertoire ingestudeerd, waarvan ik hoop dat het in de smaak valt. 

Volgende maand staat er een optreden geplant in m'n geliefde Zwitserland. Ik speel op een muziekfestival in Degersheim. De locatie is werkelijk prachtig, een mooi Variète theater, met mooie belichting en een goeie akoestiek, ik heb er echt zin in.

2 maanden terug kreeg ik een aanbieding van de Duursma groep (een grote speler in de entertainmentwereld) Ik ben gevraagd om op te treden tijdens 35 voorstellingen van het Noord Hollands Wintercircus. Ik loop als een rode draad door de gehele voorstelling, ik kijk er enorm naar uit. Ik hoop jullie uiteraard dan ook te mogen begroeten.

Ik ben ook nog in overleg met een Duitse collega. Christoph is tenor en verzorgd vele optredens in Duitsland. Samen gaan we een soort van 'Andrè Rieu' -achtig programma produceren, ongeveer 2x 45 minuten. het programma kan dan geboekt worden voor hotels, theaters, besloten gezelschappen, enz...

Kortom, we zitten er weer lekker in. Heb het goed, en hou het goed. Dirk xx