DirkJan Ranzijn

Taal / Language:

Blog/vlogs/nieuws

Gelukkig Nieuwjaar allemaal !

Hoi allemaal!

Allereerst wil ik graag via deze weg iedereen een gezond, gelukkig en muzikaal nieuwjaar toewensen. Laten we hopen dat dit jaar toch wat beter gaat worden dan vorig jaar.

Gelukkig had ik in de 2e helft van vorig jaar een paar leuke opdrachten. Zo mocht ik 3 keer naar Zwitserland voor demonstraties en concerten. In November speelde ik in Degersheim, een klein plaatsje in Zwitserland. Ik was daar voor de tweede keer. Ik kan me nog herinneren dat ik ergens in 2001 daar ook al eens heb opgetreden. Het is een prachtige locatie, een variety-theater met diverse musea, waaronder een Hammond museum, en een heus goochelaarsmuseum beneden in de kelders. Prachtige, orginele atributen van o.a. David Copperfield, Siegfried and Roy, enz.... Ik voelde me er als een vis in het water. Het concert ging heerlijk, we hadden ongeveer 80 man publiek. Wat een zegen om weer eens applaus te krijgen, en wat heb ik het gemist.

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                           

De foto's hierboven zijn van het concert in Degersheim. Zoals u kunt zien, hadden we een prachtige bühne.

Vlak na thuiskomst uit Zwitserland ging ik alweer op weg naar Duitsland. Daar was ik gevraagd om in Berlijn op te treden. In de loop der jaren ben ik al talloze malen in berlijn geweest, en het is elke keer weer een feestje. Het concert vond plaats in het beroemde Estrell Hotel. Naast het concert hebben we er ook een demonstratie verzorgd van de nieuwe Böhm modellen. Na Berlijn werd ik gevraagd door Böhm nederland voor een demonstratie/presentatie van de Böhm SE 20. Een waarlijk kleine krachtpatser van een instrument. De SE20 staat nu ook bij mij thuis the shinen, naast z'n grote broer, de SE480.

 

 

 

Concert in Berlijn . 

                                                                                                                                                                                                            .         Demonstratie/presentatie van de Böhm SE20 in Holland.

 

Net op het moment dat je weer een beetje aan het tournee-leven begint de wennen, krijgen we met z'n allen visite van een bijzonder ongenode gast, namelijk het nieuwe variant van het Corona virus. Holland ging weer in Lockdown, m'n heerlijke optredens in december kon ik wel weer vergeten. Een mooi festival in Duitsland, en 38 voorstellingen in Den Bosch waren het slachtoffer. Dag optredens, dag vooruitzicht, dag inkomen.....Je begint er al bijna aan te wennen.

Toch zit ik niet stil natuurlijk, en blijf bezig met repeteren, nieuwe muziek instuderen en een beetje lesgeven. Mocht u in Noord Holland wonen en de grondbeginselen van het keyboardspelen willen leren, nou...mail me even of vul het contactformulier in op de website. 

Ook heb ik weer een nieuwe video opgenomen. Dit keer een heerlijke ballad van Bryan Adams: 'Have You Ever Really Loved a Woman' Klik op de foto en u wordt direct naar de video gelinkt.

                                                                                                            

Helaas stak Covid ook op bij ons thuis. M'n moeder werd ernstig ziek door het virus en moest naar het ziekenhuis. Angstige momenten. Ik mocht er niet heen, omdat ik zelf ook besmet was. Gelukkig knapte m'n moeder goed op en mocht na een kleine week in het ziekenhuis weer naar huis. Wat een enorme opluchting. Het gaat ons beide weer enorm goed (behalve bijna geen smaak en reuk)

Ook ben ik nog steeds aan het fotograferen uiteraard. Helaas geen circusfotografie (circussen mogen natuurlijk ook niet optreden) Gelukkig kan ik ook erg genieten van het fotograferen van landschappen, architectuur, enz... Stiekem ben ik aan het sparen voor een 2e camera. 

Zo, beste mensen, dat was het weer even.

Blijf gezond, blijf positief ! 

Heb het goed.

Dirk