DirkJan Ranzijn

Taal / Language:

Blog/vlogs/nieuws

Van vakantie naar spannende tijden.....

Hallo allemaal!

Ik weet het, het is alweer een behoorlijke tijd geleden sinds m'n laatste blog. Er is veel gebeurd, van fijne momenten, leuke optredens, opname nieuwe CD naar minder leuke momenten. 

Mam en ik zijn afgelopen December een paar dagen in

Wenen geweest, het was prachtig. Hoogtepunt van de reis was het concert in het beroemde Hofburg Theater. Prachtig groot orkest met top solisten, we hebben genoten en uiteraard kreeg ik ter plekke weer inspiratie om een grote Weense medley in te studeren. 

In Maart ging het weer richting Engeland. M'n eerste tournee van 2019 zit er alweer op. Het ging lekker, mede door het nieuwe repertoire. Het is altijd spannend wanneer je voor de eerste keer je nieuwe nummers ten gehore brengt. Het is altijd afwachten hoe het publiek reageert. Nieuw in het programma is dus die Weense medley, maar ook nieuwe Latijs-Amerikaanse songs, een nieuwe reggae, nieuwe Musicalsongs, enz...... Naast Engeland heb ik ook een concert mogen verzorgen in Heiloo, Nederland. Wat een super gezellige middag was dat. Wat is het toch fijn om ook heel af en toe eens in je eigen land te spelen. Ook ben ik net terug uit Duitsland. Daar heb ik voor de eerste keer een workshop gegeven. Iets wat ik dus nog nooit heb gedaan. Leuk om hobbytoetsenisten de kneepjes van het vak bij te brengen. Hoe maak ik een mooie registratie? Hoe speel ik mooie overgangen? Hoe leg ik gevoel in m'n muziek? Dit waren over het algemeen de vragen die ik kreeg. Na de workshop speelde ik s' avonds nog een concert.

Tja, en dan is het zo langzaamaan tijd geworden voor een nieuw album. We hebben er een half jaar aan gewerkt. Verleden week de laatste hand gelegd aan het uitmixen, en op 1 April komt het album dan eindelijk officieel uit.

Ik ben er erg trots op, 14 heerlijke instrumentale songs, uiteraard alles gespeeld op m'n nieuwe Böhm Sempra. Van konzertante nummers tot aan heerlijke Latijns-Amerikaanse klanken, het staat er allemaal op. Ook ben ik bijzonder trots op het feit dat dit album 100% opgenomen, afgemixt en gemastered is in m'n eigen studio. 1 April is dus de grote dag :-)

Nog even thuis en dan ga ik voor bijna 4 weken op tournee door heel Engeland. Veel concerten en veel reizen, ik heb er zin in. Hopelijk krijg ik niet teveel last van de Brexit (als dat al überhaupt doorgaat) Afwachten maar.

Ik wens u een fijne dag en tot de volgende blog.

Dirk

Mam en ik voor het prachtige Schloss Schönbrunn in Wenen

 

 

 

 

Hoes van m'n nieuwe album